Εμφυτεύματα

Πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν οδοντικά εμφυτεύματα;

Δεν έχει σημασία αν τα δόντια χάθηκαν λόγω ατυχήματος, ασθένειας ή τερηδόνας, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση δοντιών για πολλούς ασθενείς. Ο οδοντίατρος σας θα σας ενημερώσει ποια θεραπεία εμφυτεύματος είναι πιο κατάλληλη για εσάς.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν:

Λείπει ένα μόνο δόντι – αντί για κορώνες
Λείπουν αρκετά δόντια – αντί για γέφυρες
Όλα τα δόντια λείπουν – αντί για γέφυρες ή οδοντοστοιχίες

Πώς λειτουργεί;

Γιατί να επιλέξετε ένα οδοντικό εμφύτευμα πάνω από μια θήκη ή μια γέφυρα;

Όταν λείπουν οι ρίζες των δοντιών, το οστό της γνάθου εκφυλίζεται σε αυτές τις περιοχές. Η εισαγωγή οδοντικών εμφυτευμάτων αποτρέπει την απορρόφηση των οστών και διατηρείται έτσι η φυσική σας εμφάνιση. Οι θήκες και οι γέφυρες δεν αντικαθιστούν τις ρίζες και έτσι δεν μπορούν να αποτρέψουν τον εκφυλισμό που μπορεί να αλλάξει το περίγραμμα του προσώπου σας και να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι.
Για να συνδέσει μια γέφυρα, ο οδοντίατρος πρέπει συχνά να τροχίσει υγιή γειτονικά δόντια. Χρησιμοποιώντας οδοντικά εμφυτεύματα, αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο – τα υγιή δόντια προστατεύονται.
Όταν διατηρούνται σε καλή στοματική υγιεινή, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι οι γέφυρες ή οι οδοντοστοιχίες. Ως εκ τούτου, τα εμφυτεύματα παρέχουν μια πιο οικονομική λύση μακράς διάρκειας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των οδοντικών εμφυτευμάτων;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα σας κάνουν να νιώθετε άνετα. Μπορείτε να φάτε ό, τι θέλετε – τα δόντια σας είναι ισχυρά και σταθερά. Γνωρίζετε ότι έχετε επιλέξει την καλύτερη λύση και μπορείτε να χαμογελάσετε με αυτοπεποίθηση έχοντας ένα λαμπερό χαμόγελο.

Όταν διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή, τα εμφυτεύματά σας μπορούν να διαρκέσουν όλη σας τη ζωή. Αυτό καθιστά τα εμφυτεύματα μια αποτελεσματική και οικονομική μακροπρόθεσμη λύση.

Όταν χάνετε ένα δόντι, το οστό της γνάθου και τα ούλα αρχίζουν να απορροφώνται όλο και περισσότερο, εάν χάσετε αρκετά δόντια. Τα εμφυτεύματα προστατεύουν τα υγιή δόντια, την απώλεια οστών και σας βοηθούν να διατηρήσετε τη φυσική σας εμφάνιση