Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Οι εμφράξεις σύνθετης ρητίνης χρησιμοποιούνται κυρίως όταν ένα δόντι έχει προσβληθεί από την τερηδόνα αλλά και όταν έχει υποστεί εκτεταμένη φθορά , ρωγμή ή κάταγμα. Όπως με τις περισσότερες οδοντικές αποκαταστάσεις οι σύνθετες εμφράξεις είναι αρκετά ανθεκτικές για να διαρκέσουν πολλά χρόνια, δίνοντας σας έτσι ένα μακράς διαρκείας, όμορφο χαμόγελο.

Τα σύνθετα σφραγίσματα τοποθετούνται συνήθως σε ένα ραντεβού. Στην αρχή γίνεται η τοπική αναισθησία του δοντιού έτσι ώστε η θεραπεία να μην είναι επίπονη. Στη συνέχεια αφαιρείται η τερηδόνα κα καθαρίζονται καλά τα όρια της εμφρακτικής κοιλότητος. Μετά γίνεται η σωστή προεργασία έτσι ώστε να γίνει η συγκόλληση κι η τοποθέτηση του εμφρακτικού υλικού. Στο τέλος θα γίνει η διαμόρφωση και το τελικό γυάλισμα έτσι ώστε να αποκατασταθεί στο έπακρο η λειτουργικότητα και η αισθητική του δοντιού σας

Είναι φυσιολογικό τις πρώτες μέρες να αισθάνεστε μία ευαισθησία στο ζεστό ή στο κρύο, ιδιαίτερα αν η βλάβη του δοντιού ήταν εκτεταμένη. Οι καλές πρακτικές στοματικής υγιεινής , οι διατροφικές συνήθειες και οι τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις θα βοηθήσουν στην μακροβιότητα των νέων εμφράξεών σας.